Aktualitky

Začátek seminářů

Milí přátelé,
všechny semináře (krom Cesty lásky 1) začínají v pátek ve 14:00 (povídáním a testováním) a vlastní program pak začíná v 15:30.

Transformace Mise Mise na pomoc Zemi 28. duchovní mise na pomoc Matce Zemi - Namibie, Keňa, Tanzánie a Zanzibar (12.11.2012 - 2.12.2012)
28. duchovní mise na pomoc Matce Zemi - Namibie, Keňa, Tanzánie a Zanzibar (12.11.2012 - 2.12.2012) PDF Tisk Email
Uveřejnil(a) Láďa   
Středa, 25 Duben 2012 14:09

NAMIBIE - KEŇA -  TANZANIE - ZANZIBAR

Milí přátelé,

v těchto dnech připravujeme další misi pro pomoc Matce Zemi. Jak vidíte, tentokrát nás Matka Země požádala o pomoc v Africe. Abychom mohli misi co nejlépe připravit, nejen co do náplně, tak ale i co se týká ceny, je potřebné se k misi přihlásit co možná nejdříve. Níže uvádíme itinerář mise, tak jak byl připraven cestovní kanceláří, která má s cestami do těchto lokalit již zkušenosti. Pro ilustraci jsme vložili i několik situačních fotografií. 
Pročtěte si pečlivě připravený plán cesty a níže, pod popisem cesty pak jsou další organizační informace vč. informace cenové.


CESTOVNÍ PLÁN MISE 

Nejhlubší a nejpůsobivější Fish River kaňon. Tisíce lachtanů na Cape Cross. Evropský Swakopmund. Nejvyšší písečné duny světa na poušti Namib-Naukluft. Navštívíme nejlepší národní parky a rezervace východní Afriky. Spatříme nejen místa, která patří mezi „povinnosti“ afrických safari. Vstupy do národních parků a aktivity v nich jsou finančně náročné. Přesto vám chceme ukázat maximum. Z africké návštěvy si odnesete ucelený obrázek. NP Masai Mara - nejoblíbenější rezervace v Keni. Nakuru - nejlepší místo na světě pro pozorování nosorožců. Ngorongoro - největší koncentrace zvěře na světě. Manyara - odlišná vegetační pásma. Šance na stromové lvy. Ostrov koření Zanzibar - nejhezčí pláže, smaragdová voda i bílý písek. Skvělé šnorchlování i potápění.

 

     

1.-2.den 
Letecky do NAMIBIE, Windhoek. Přejezd do oblasti Keetmanshoop. Zastávka v Narubis (na žádost klientů). Stromy acacia erioloba. Nocleh v Keetmanshoop.
3.den
Fish River Canyon, který je údajně po Grand Canyon největší na světě. Rybí řeka vymlela 161 km dlouhý a 27 km široký kaňon. Strhující krajina.
4.-5.den
Pouštní park Namib Naukluft. Východ slunce na písečných dunách. Přejezd do Solitaire. Zátoka Walvis Bay s plameňáky a pelikány. Nocleh ve Swakopmundu.


6.den
Pohoda „evropského“ Swakopmundu. Pláže s palmami. Aktivity dle vlastního výběru. Rybaření, sandboarding (obdoba snowboardingu na písečných dunách). Nocleh ve Swakopmundu.


7.den
Cape Cross s tisíci lachtany. Cestou do Windhoek zastávka poblíž Omaruru – řeka Okahanja (na žádost klientů). Nocleh ve Windhoek.

8.den
Přelet do Nairobi. Ubytování v centru Nairobi. Odvážnějším zájemcům rádi ukážeme taje nočního života.
9.den
Ráno odjezd do NP Masai Mara. Great Rift Valley s úchvatným výhledem do krajiny. Údolí s farmami Kikujů. Safari v NP Masai Mara - nejlepší pozorování divoké zvěře v Keni. První pozorování fantastické fauny Afriky. Rezervace proslavená migrací obrovských stád pakoňů. Nocleh v kempu na území parku.

  

10.den
Celodenní safari v NP Masai Mara. Spatříme kompletní „velkou pětku“ - lva, slona, nosorožce, buvola i levharta? Návštěva masajské vesnice. Nocleh v kempu na území parku.


11.den
Po snídani odjezd do NP Lake Nakuru. Nejlepší místo na světě pro pozorování nosorožců, „opancéřovaných kolosů“ savany. Svůj domov zde našli ohrožení bílí i černí nosorožci. Obrovská mračna růžových plameňáků, kterých zde žije přes milion. Šance na levharty. Nocleh v kempu u jezera.
12.den
Návrat do Nairobi. Pro zájemce večeře v restauraci Carnivore. Jedinečný zážitek nejen pro gurmány. Masa divočiny - krokodýli, buvoli, pštrosi... Nocleh v centru Nairobi.
13.den

Podél Nairobského národního parku směrem na jih se rozprostírá nekonečná savana. Za Maparasha Hills projedeme kolem Amboseli Game Reserve. S ubýváním „civilizace” narůstá počet červených postav Masajů. TANZÁNIE. Za magickou horou Longido se pochlubí ledovcovým vrcholem Kilimandžáro. Podél NP Arusha se sopečným vrcholem Mt. Meru přes „hlavního města safari” Arushu do Moshi. Městečko s výhledem na Kilimandžáro v závislosti na počasí.


  
14.den

Na žádost klientů meditace (výhled na Kilimandžáro). Odjezd na safari do NP Manyara. Velká příkopová propadlina. Působivý přírodní zlom NP jezera Manyara, odlišná vegetační pásma. Sloni, hroši, žirafy, stromoví lvi. Mto-Wa-Mbu. Tržnice s tradičními výrobky. Exotické ovoce včetně červených banánů. Nocleh v kempu ve vesničce Mto-Wa-Mbu.
15.den
Karatu - poslední osada před stovkami kilometrů nedozírné savany. Strmý výjezd k vrcholu sopečného rimu s měnící se vegetací. Výhled z vrcholového hřebene na „Zahrady ráje“. Mohyla obětem divočiny. Z výšky 2 500 m sjedeme o 600 m níže na dno kaldery, kde uvidíme, jak asi vypadala Noemova archa plná zvířat. Dvacet kilometrů široký kráter Ngorongoro - největší koncentrace zvěře na světě. Uvidíme i nosorožce? Nocleh v kempu na hraně kráteru.

16.den
Ranní odjezd zpět k NP Lake Manyara. Dopolední safari v parku. Hadí farma Maserani - hadi, želvy, krokodýli, chameleoni. Nocleh v příjemné Arushi.
17.den

Cesta rozmanitou krajinou do Dar es Salaamu. Muslimský ráj? Celodenní přejezd na pobřeží a dále trajektem na Zanzibar. Přejezd do oblasti Nungwi na severu ostrova.
18.-19.den

Příjemný pobyt na atraktivním ostrově, kombinace koupání, potápění a historických pamětihodností. Nungwi na severu ostrova je opravdu nejhezčím místem s bělostnými plážemi a smaragdovým mořem. Bohaté možnosti aktivit. Potápění a šnorchlování na nejlepších lokalitách. Pro zájemce výlet na ostrov Mnemba či plavba za západem slunce na tradiční dřevěné plachetnici dhow.

      
20.den
Poslední koupání. Letecky do Nairobi.
21.den
Letecký návrat domů do ČR.

Cena zahrnuje: Veškerá doprava pronajatými vozidly. Ubytování v hotýlcích v Nairobi, Moshi, Arushi a na Zanzibaru se snídaní. Na safari nocleh v místních stanech. Po dobu safari v Keni a Tanzánii plná penze, servis kuchaře. Ubytování v Namibii v jednoduchých hotýlcích. Vstupy do národních parků. Návštěva Cape Cross. Český průvodce. Cestovní pojištění.
Cena nezahrnuje: Mezinárodní letenka a letištní taxy. Místní přelet Windhoek-Nairobi a Zanzibar - Nairobi. Vstupní víza Namibie 45 EUR (před odletem), Keňa 50 USD po příletu, Tanzánie 50 USD na hranicích. Stravování. Vstupy do památek a muzeí. Fakultativní aktivity. Spropitné. Příplatek za jednolůžkový pokoj 4 200 Kč.

Termín: 12.11.2012 – 02.12. 2012

Počet klientů: 15 (předpoklad)
Cena při účasti 15 klientů: 58.900,- Kč/osoba (při účasti menšího počtu cestovatelů dojde k navýšení ceny)
Mezinárodní letenka a přelet Windhoek - Nairobi:
Praha-Windhoek-Zanzibar-Praha + přelet Windhoek-Nairobi: cena cca 42.000,- Kč včetně letištních tax (cena dle ceníku na 2011)
Tzn. celková cena činí : 100.900,-Kč

Jak je již uvedeno v záhlaví článku, je nutné se přihlásit co nejdříve vzhledem k objednání hromadných letenek, aby bylo možné zachovat cenovou hladinu.  Přihlášky, prosím, zasílejte přímo na mail CK Livingstone: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , Zuzana Pochylá, tel. 542 213 219, kopii na mail Míni Noskové: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
Přihlášku si prosím stáhněte z následujícího odkazu, vytiskněte, vyplňte a podepište. Pak je potřebné přihlášku naskenovat a poté ji již můžete odeslat elektronickou poštou na výše uvedenou mailovou adresu.  Přihláška ke stažení.

Dále si také stáhněte a prostudujte "VŠEOBECNÉ PODMÍNKY PRO ÚČAST NA ZAHRANIČNÍCH ZÁJEZDECH LIVINGSTONE s.r.o."

Připojištění: Lze zajistit u Evropské cestovní pojišťovny (ECP) za poplatek 990,- Kč/osoba. Tuto doplňkovou službu je nutné v případě zájmu objednat na přihlášce! Připojištění zahrnuje mimo jiné pojištění storna zájezdu, pojištění ztráty a zpoždění zavazadel, úraz atd. Z následujícího odkazu si můžete stáhnout Pojistné podmínky ECP. 

 

 

Vyhledávání